ESITTELY

KREATIV Concept on nuorille aikuisille katutanssijoille suunnattu katutanssin koulutusohjelma, jossa tavoitteena on keskittyä aktiivisemman ja tavoitteellisemman tanssin harrastamisen syventämiseen sekä tukea tanssijan oman tyylin löytämistä. Kaudella 2022-2023 ryhmään voi hakea mukaan vuonna 2006 ja sitä aikaisemmin syntyneet edistyneen tason tanssin harrastajat. Conceptissa tärkeää on hyvä ryhmähenki ja aito yhteisöllisyys - tavoitteena on luoda tiivis porukka ja turvallinen treenitila, jossa yhdessä tekeminen ja toistensa kannustaminen on aina kaiken ytimenä.

Koulutusohjelmassa treenataan päälajina Hip Hoppia ja perehdytään laajasti Hip Hop kulttuuriin niin viikoittaisten tanssituntien, vierailevien huippuopettajien tiiviskurssien kuin myös luentojen avulla. Erityisesti luentojen kautta on tarkoitus vahvistaa myös ymmärrystämme omasta asemastamme mustassa kulttuurissa vierailijana. Vierailevien opettajien tiiviskursseilla tutustutaan muihin katu- tai klubitanssilajeihin, ajatuksena monipuolistaa omaa osaamistaan sekä löytää näiden lajien kautta myös uutta inspiraatiota oman päälajinsa, Hip Hopin, treenaamiseen. Conceptissa keskeistä on treenien lisäksi tutustuttaa tanssijoita kotimaiseen katutanssikenttään myös ihan käytännön tasolla, osallistumalla vuoden ympäri ahkerasti erinäisiin battleihin, jameihin ja muihin kilpailuihin tai tapahtumiin.

Koulutusohjelma tarjoaa tanssijoille henkilökohtaisempaa ohjausta sekä mahdollisuuden kehittyä tanssijana ja esiintyjänä motivoituneessa seurassa. Tavoitteena on syventää ja monipuolistaa tanssijoiden osaamista sekä tukea heitä itsenäisemmän treenitavan ja oman tyylin löytämisessä. Tunneilla treenataan laajasti muun muassa Hip Hop tekniikkaa, luovuutta, kehonhallintaa ja lattiatyöskentelyä kehittäviä harjoitteita, eri freestyle- ja koreografiallisten harjoitteiden avulla. Syyskaudella 2022 tanssijat perehtyvät laajemmin myös Poppingin perusteisiin ja historiaan Suomen Popping- huippuosaajan Jenni "Jeniwai" Tuunaisen ohjauksessa. Conceptissa treenamisen pääpaino on yleisesti vahvasti freestylen ja lajitekniikan harjoittelussa.

KREATIV Conceptin tanssijoilta odotetaan Hip Hopin perusteiden vahvaa osaamista, taustaa freestylen treenaamisesta, ahkeraa ja motivoitunutta treeniasennetta sekä yhteisiin treeniaikatauluihin ja tavoitteisiin sitoutumista. Aikaisempaa treenitaustaa Poppingista ei tarvita; tarkoituksena on nimenomaan laajentaa omaa katutanssiosaamista uuteen lajiin syvemmin tutustumalla. Tanssijoilta odotetaan lisäksi aktiivista osallistumista erilaisiin yllä mainittuihin katutanssikulttuurille ominaisiin tapahtumiin. Kauden keskivaiheilla vastuuvalmentaja käy jokaisen tanssijan kanssa henkilökohtaisen palautekeskustelun, jossa keskustellaan tanssijan kehityksestä, motivaatiosta ja nykyisistä sekä tulevista tavoitteista.

Kaudella 2022-2023 ryhmän tanssijat voivat pienempien katutanssitapahtumien lisäksi osallistua kevätkauden päätteeksi halutessaan myös Finnish Dance Organization ry:n alaisiin Street IKM & SM 2023- kilpailuihin sekä mahdolliseen Helsingissä järjestettävään Show of the Year 2023- kilpailuun, hakemalla mukaan erilliseen, Conceptin tanssijoista muodostettavaan katutanssi showcaseen. Alustavasta kiinnostuksesta olla mukana showcasessa kysytään jo hakutilaisuuteen ilmoittautuessa, mutta tarkemmin asiaan palataan vasta syyskauden loppupuolella. Kilpailuihin liittyvät kustannukset, kuten osallistumismaksut, matka- ja majoituskustannukset sekä esiintymisasut tulevat erikseen maksettavaksi showcasen kokoonpanossa mukana oleville tanssijoille.

KREATIV Conceptin vastuuvalmentajana toimii tanssinopettajana ja valmentajana pitkään työskennellyt ja ansioitunut Laura Lindstedt, joka vastaa myös ryhmän katutanssi showcasen koreografiasta. Kaudella 2022-2023 ryhmää opettaa syksyllä yllämainitun Jenni "Jeniwai" Tuunaisen lisäksi viikoittain myös kotimaisen katutanssikentän konkareihin lukeutuva Linda Ilves. Kevään vaihtuva viikko-opettaja sekä muut vierailevat opettajat selviävät tanssijoille kauden aikana. Tutustu valmentajiin tarkemmin täällä!

Seuraa Conceptia Instagramissa: @kreativconcept

Psst! Kauden 2023-2024 tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin keväällä. Hakutilaisuus kaudelle 2023-2024 pidetään tiistaina 30.5. klo 19:30-21:15 The Studios:in tiloissa (Kappelikuja 6 D, Espoo). Kannattaa siis merkata päivä ylös jo nyt!


"To live a creative life one must lose the fear of being wrong."