ESITTELY

KREATIV Concept on nuorille aikuisille katutanssijoille suunnattu katutanssin koulutusohjelma, jossa tavoitteena on keskittyä aktiivisemman ja tavoitteellisemman tanssin harrastamisen syventämiseen sekä tukea tanssijan oman tyylin löytämistä. Kaudella 2023-2024 ryhmään voi hakea mukaan vuonna 2007 ja sitä aikaisemmin syntyneet edistyneen tason tanssin harrastajat. Conceptissa tärkeää on hyvä ryhmähenki ja aito yhteisöllisyys - tavoitteena on luoda tiivis porukka ja turvallinen treenitila, jossa yhdessä tekeminen ja toistensa kannustaminen on aina kaiken ytimenä.

Koulutusohjelmassa treenataan päälajina Hip Hoppia ja perehdytään laajasti Hip Hop kulttuuriin niin viikoittaisten tanssituntien, vierailevien huippuopettajien tiiviskurssien kuin myös luentojen avulla. Erityisesti luentojen kautta on tarkoitus vahvistaa myös ymmärrystämme omasta asemastamme mustassa kulttuurissa vierailijana. Vierailevien opettajien tiiviskursseilla tutustutaan muihin katu- tai klubitanssilajeihin, ajatuksena monipuolistaa omaa osaamistaan sekä löytää näiden lajien kautta myös uutta inspiraatiota oman päälajinsa, Hip Hopin, treenaamiseen. Conceptissa keskeistä on treenien lisäksi tutustuttaa tanssijoita kotimaiseen katutanssikenttään myös ihan käytännön tasolla, osallistumalla vuoden ympäri ahkerasti erinäisiin battleihin, jameihin ja muihin kilpailuihin tai tapahtumiin.

Koulutusohjelma tarjoaa tanssijoille henkilökohtaisempaa ohjausta sekä mahdollisuuden kehittyä tanssijana ja esiintyjänä motivoituneessa seurassa. Tavoitteena on syventää ja monipuolistaa tanssijoiden osaamista sekä tukea heitä itsenäisemmän treenitavan ja oman tyylin löytämisessä. Tunneilla treenataan laajasti muun muassa Hip Hop tekniikkaa, luovuutta, kehonhallintaa ja lattiatyöskentelyä kehittäviä harjoitteita, eri freestyle- ja koreografiallisten harjoitteiden avulla. Syyskaudella 2023 tanssijat tutustuvat laajemmin myös lattiatekniikan saloihin huippuosaavien Ramona Panulan aka Bgirl Ramonan ja Minna Kaarosen ohjauksessa. Conceptissa treenamisen pääpaino on yleisesti vahvasti freestylen ja lajitekniikan harjoittelussa. Treenipakettiin sisältyy myös erillisiä ohjattuja kehonhuoltotreenejä, joissa keskitytään ammattilaisten ohjauksessa kehoa eri tavoin vahvistaviin harjoitteisiin. 

KREATIV Conceptin tanssijoilta odotetaan Hip Hopin perusteiden vahvaa osaamista, taustaa freestylen treenaamisesta, ahkeraa ja motivoitunutta treeniasennetta sekä yhteisiin treeniaikatauluihin ja tavoitteisiin sitoutumista. Tanssijoilta odotetaan lisäksi aktiivista osallistumista erilaisiin yllä mainittuihin katutanssikulttuurille ominaisiin tapahtumiin. Kauden keskivaiheilla vastuuvalmentaja käy jokaisen tanssijan kanssa henkilökohtaisen palautekeskustelun, jossa keskustellaan tanssijan kehityksestä, motivaatiosta ja nykyisistä sekä tulevista tavoitteista.

Kaudella 2023-2024 ryhmän tanssijat voivat pienempien katutanssitapahtumien lisäksi osallistua kevätkauden päätteeksi halutessaan myös Finnish Dance Organization ry:n alaisiin Street IKM & SM 2024- kilpailuihin sekä mahdolliseen Helsingissä järjestettävään Show of the Year 2024- kilpailuun, hakemalla mukaan erilliseen, Conceptin tanssijoista muodostettavaan katutanssi showcasen kokoonpanoon. Showcaseen hakemisesta kiinnostuneet kartoitetaan syyskauden loppupuolella ja treenit alkavat kevätkauden alkupuolella. Showcase muodostetaan vain, mikäli hakijoita on tarpeeksi. Kilpailuihin liittyvät kustannukset, kuten osallistumismaksut, matka- ja majoituskustannukset sekä esiintymisasut tulevat erikseen maksettavaksi showcasen kokoonpanossa mukana oleville tanssijoille.

KREATIV Conceptin vastuuvalmentajana toimii tanssinopettajana ja valmentajana pitkään työskennellyt ja ansioitunut Laura Lindstedt, joka vastaa myös ryhmän katutanssi showcasen koreografiasta. Kaudella 2023-2024 ryhmää opettaa syksyllä yllämainittujen Ramona Panulan ja Minna Karttusen lisäksi viikoittain myös kotimaisen katutanssikentän huippuihin lukeutuvat, kokeneet tanssinopettajat Sini Tuominen ja Sanna Nazimov. Syyskausi aloitetaan keskiviikkojen osalta Sinin opetuksessa ja lopetetaan Sannan opetuksessa - opettaja vaihtuu syyslomaviikon (vko 42) jälkeen. Kevään vaihtuva viikko-opettaja sekä muut vierailevat opettajat selviävät tanssijoille kauden aikana. Tutustu valmentajiin tarkemmin täällä!

Seuraa Conceptia Instagramissa: @kreativconcept

Haku KREATIV Conceptin kaudelle 2023-2024 on päättynyt. Seuraava hakutilaisuus ryhmään järjestetään toukokuussa 2024.


"To live a creative life one must lose the fear of being wrong."