ESITTELY

KREATIV Concept on nuorille aikuisille katutanssijoille suunnattu katutanssin koulutusohjelma, jossa tavoitteena on keskittyä aktiivisemman ja tavoitteellisemman tanssin harrastamisen syventämiseen sekä tukea tanssijan oman tyylin löytämistä. Kaudella 2024-2025 ryhmään voi hakea mukaan vuonna 2008 ja sitä aikaisemmin syntyneet edistyneen tason tanssin harrastajat. Conceptissa tärkeää on hyvä ryhmähenki ja aito yhteisöllisyys - tavoitteena on luoda tiivis porukka ja turvallinen treenitila, jossa yhdessä tekeminen ja toistensa kannustaminen on aina kaiken ytimenä.

Koulutusohjelmassa treenataan päälajina Hip Hoppia ja perehdytään laajasti Hip Hop kulttuuriin niin viikoittaisten tanssituntien, vierailevien huippuopettajien tiiviskurssien kuin myös luentojen avulla. Erityisesti luentojen kautta on tarkoitus vahvistaa myös ymmärrystämme omasta asemastamme mustassa kulttuurissa vierailijana. Vierailevien opettajien tiiviskursseilla tutustutaan muihin katu- tai klubitanssilajeihin, ajatuksena monipuolistaa omaa osaamistaan sekä löytää näiden lajien kautta myös uutta inspiraatiota oman päälajinsa, Hip Hopin, treenaamiseen. Conceptissa keskeistä on treenien lisäksi tutustuttaa tanssijoita kotimaiseen katutanssikenttään myös ihan käytännön tasolla, osallistumalla vuoden ympäri ahkerasti erinäisiin battleihin, jameihin ja muihin kilpailuihin tai tapahtumiin.

Koulutusohjelma tarjoaa tanssijoille henkilökohtaisempaa ohjausta sekä mahdollisuuden kehittyä tanssijana ja esiintyjänä motivoituneessa seurassa. Tavoitteena on syventää ja monipuolistaa tanssijoiden osaamista sekä tukea heitä itsenäisemmän treenitavan ja oman tyylin löytämisessä. Tunneilla treenataan laajasti muun muassa Hip Hop tekniikkaa, luovuutta, kehonhallintaa ja lattiatyöskentelyä kehittäen, eri freestyle- ja koreografiallisten harjoitteiden avulla. Conceptissa treenamisen pääpaino on yleisesti vahvasti freestylen ja lajitekniikan harjoittelussa.

Syyskaudella 2024 tanssijat pääsevät myös tutustumaan mm. Afrohouseen, huippuosaavan Sanna Yrjänheikin ohjauksessa. Muista vierailevista opettajista julkaistaan lisätietoa kauden aikana. Treenipakettiin sisältyy lisäksi erillistä ohjattua psyykkistä valmennusta sekä kehonhuoltotreeniä, joissa keskitytään ammattilaisten ohjauksessa kehoa ja mieltä eri tavoin tukeviin ja vahvistaviin harjoitteisiin.  

KREATIV Conceptin tanssijoilta odotetaan Hip Hopin perusteiden vahvaa osaamista, taustaa freestylen treenaamisesta, ahkeraa ja motivoitunutta treeniasennetta sekä yhteisiin treeniaikatauluihin ja tavoitteisiin sitoutumista. Tanssijoilta odotetaan lisäksi aktiivista osallistumista erilaisiin yllä mainittuihin katutanssikulttuurille ominaisiin tapahtumiin. Kauden keskivaiheilla vastuuvalmentaja käy jokaisen tanssijan kanssa henkilökohtaisen palautekeskustelun, jossa keskustellaan tanssijan kehityksestä, motivaatiosta ja nykyisistä sekä tulevista tavoitteista.

KREATIV Conceptin vastuuvalmentajana toimii tanssinopettajana ja valmentajana pitkään työskennellyt ja ansioitunut Laura Lindstedt. Kaudella 2024-2025 ryhmää opettaa syksyllä yllämainittun Sanna Yrjänheikin lisäksi viikoittain myös kotimaisen katutanssikentän huippuihin lukeutuvat, kokeneet tanssinopettajat Sini Tuominen ja Ria Pietikäinen. Syyskausi aloitetaan keskiviikkojen osalta Sinin opetuksessa ja lopetetaan Rian opetuksessa - opettaja vaihtuu loka-marraskuun vaihteessa. Kevään vaihtuva viikko-opettaja sekä muut vierailevat opettajat selviävät tanssijoille kauden aikana. Tutustu valmentajiin tarkemmin täällä!

Seuraa Conceptia Instagramissa: @kreativconcept

HUOM! Haku KREATIV Conceptiin kaudelle 2024-2025 on päättynyt. Seuraava hakutilaisuus ryhmään järjestetään toukokuussa 2025.


"To live a creative life one must lose the fear of being wrong."