WEAREKREATIV:in historian kolmas kausi käynnistyy elokuussa 2023!
Syksyn tanssit aloitetaan tuttuun tapaan kauden 2023-2024 kick-off workshopeilla 8.-10.8.2023, joilla tarjontaa on monipuolisesti niin pidempään tanssia harrastaneille kuin myös eri katutanssilajien pariin ensimmäistä kertaa löytäville. Tiiviskurssien opettajina toimii Linda Ilves, Minna "Mimba" Kaaronen, Jenni "Jeniwai" Tuunainen, Emilia Saari, Ria Pietikäinen, Sanna Yrjänheikki, Anni Lämsä sekä Laura Lindstedt.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

NOTE! Looking for English information about the workshops? Click here!

AIKATAULU

TIISTAI 8.8.

15:45-17
Hip Hop 13v.+ keskitaso
Laura

17:15-18:30
Lattiatekniikka avoin taso*
Minna

18:45-19:45
Hip Hop 30v.+ alkeet
Laura
(Huom! 60 min. Järjestetään harmaassa salissa!)

18:45-20

House perusteet*

Linda

20-21:15
Hip Hop freestyle kt./ed.*
Linda

KESKIVIIKKO 9.8.17-18:15

Popping perusteet*

Jeniwai


18:15-19:30
Koreografia edistyneet*
Emilia


19:45-21

Hip Hop 30v.+ keskitaso
Laura

TORSTAI 10.8.16:45-18
Hip Hop freestyle kt./ed.*

Ria


18-19:15

Afrohouse perusteet*
Sanna

19:30-20:45

Hip Hop koreo edistyneet*
Anni

*Nämä workshopit ovat ikärajattomia, mutta ikäsuositus on 14-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Workshopit järjestetään The Studios:in tiloissa (Kappelikuja 6 D, Espoo) ja niille tulee ilmoittautua ennakkoon alla olevalla lomakkeella. Workshopit maksetaan kurssien yhteydessä korttimaksulla.

HUOM!
Kaikki workshopit ovat 75 min pituisia ja järjestetään The Studios:in beigessä salissa, paitsi tiistain Hip Hop 30v.+ alkeet- tunti, joka on 60 min pituinen ja järjestetään harmaassa salissa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

HINNASTO

1 x 60 min (Hip Hop 30v.+ alkeet)

15 €

1 x 75 min

18 €

2 x 75 min 

30 €

3 x 75 min

44 €

4 x 75 min

57 €

5 x 75 min

70 €

6 x 75 min

83 €

7 x 75 min

94 €

8 x 75 min

100 €

KREATIV:in koulutusohjelmien kauden 2023-2024 tanssijat ovat oikeutettuja 15 % alennukseen kauden 2023 kick-off workshopeista.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen workshopeille on auki!

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Tutustu tarkempiin workshoppejamme koskeviin sääntöihin ja ehtoihin ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Muistathan myös, että toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita - tutustu periaatteisiin täällä.

TUNTIKUVAUKSET

Hip Hop

Hip Hopin laajemman tuntikuvauksen löydät täällä (kts. Tuntikuvaukset).

Hip Hop tanssin workshopeillamme treenataan tekniikkaa ja freestylea mm. eri luovuutta, koordinaatiota ja liikelaatuja kehittäviä harjoitteita käyttäen. Freestylea ja tekniikkaa treenatessa tavoitteena on myös tukea tanssijoita oman tyylinsä löytämisessä. Hip Hop koreo- tiiviskursseilla tanssitaan koko tunti Hip Hop tekniikkaan pohjautuvaa koreografiaa.

Hip Hop tanssin alkeet- workshopilla tutustutaan rauhassa tanssilajin perusteisiin ja historiaan eikä tiiviskurssille osallistuminen edellytä mitään aikaisempaa tanssitaustaa. Ikäraja 30v.+ on suuntaa antava.

Koreografia

Keskiviikon 9.8. Koreografia edistyneet- workshopilla tanssitaan alkulämmittelyn jälkeen koreografiaa, jonka liikemateriaalia koostuu vapaammin pitkälti koreografin luovuudesta ja luontaisesta liikekielestä, mutta pohjautuu osittain mm. Hip Hop tanssin tekniikkaan.


House

House tanssi on katutansseihin lukeutuva klubeilla syntynyt fuusiotanssi, jonka juuret ovat mustassa ja ruskeassa queer- kulttuurissa. Laji on syntynyt 1980- luvulla Yhdysvaltojen Chicagossa ja New York Cityssä. Tanssityylin keskiössä on Jacking- groove, johon on myöhemmin alettu lisäämään tiettyjä "foundation steps":ejä eli perusaskeleita. Tanssi on muiden katu- ja klubitanssilajien tavoin ensisijaisesti freestyle- tanssi. House perusteet- workshopilla tutustutaan rauhassa lajin historiaan ja tekniikan perusteisiin, mutta osallistujilla on hyvä olla jotain aikaisempaa tanssitaustaa.

Lattiatekniikka

Tiiviskurssilla keskitytään lattiatasossa liikkumiseen: painon ohjaamiseen 360° ja liikemomentumin hyödyntämiseen liikesarjan jatkumona. Minnan tunnilla otetaan rennosti, jorataan yhdessä muiden ja hyvän musiikin kanssa ja haastetaan itseämme uusiin kikkoihin. Tervetuloa kengillä tai ilman, asu vapaa, mutta suosittelemme pitkiä lahkeita ja t-paitaa. Workshopille osallistujilla on hyvä olla jotain aikaisempaa tanssitaustaa ja tunti soveltuukin hyvin eri lajien tanssijoille, eli varsinaista katutanssitaustaa ei tarvita.


Afrohouse

Afrohouse on angolalainen 2000- luvun alkupuolella syntynyt katutanssilaji, jolle ominaista on jalkatyöskentely, isolaatiot, sekä huumori ja heittäytyminen. Lähes jokaiselle tanssiliikkeelle on oma nimensä ja kappaleensa. Afrohouse- musiikkityyli on peräisin Etelä-Afrikasta ja Angolaan rantautumisen jälkeen se on vähitellen muokkautunut omanlaiseksi.

Afrohouse- tanssi juontaa juurensa 1980- luvulla syntyneeseen Kuduroon sekä osittain myös Angolan perinnetansseihin. Kuduroon verrattuna Afrohouse on hieman hitaampaa ja sopii sen myötä paremmin ns. sosiaaliseksi tanssiksi. Osa Afrohouse- tanssijoista, kuten Os Pilukas, on ottanut inspiraatiota myös etelä-afrikkalaisista tansseista pantsulasta ja kwaitosta. Afrohousen pioneeri on Fabio Dance, joka loi monia perusliikkeitä, mm. abrir, fechar ja o toque. Tanssi on kehittynyt paljon eri tanssijoiden ja tanssiryhmien, kuten Os Moikanos, Os Pilukas, Os Santiego ja Scroquequia, johdolla. Aluksi musiikki muistutti enemmän housea, mutta vähitellen se on kehittynyt omanlaiseksi musiikkityyliksi.

Afrohouse perusteet- workshopille osallistujilta toivotaan jotain aikaisempaa tanssitaustaa, mutta aikaisempaa kokemusta Afrohousesta ei tarvita. 

Popping

Popping on 1970-luvulla Kaliforniassa (USA) syntynyt funk-musiikkiin tehtävä tanssityyli. Popping perustekniikkan kuuluu lihasten jännittäminen (pop/isku) musiikin tahtiin. Popping tyylissä nähdään kuitenkin myös muita näyttäviä liikkeitä, kuten erilaiset isolaatiot ja liikkumiset. Tekniikan ja liikkeiden lisäksi Poppingissa on tärkeää grooven eli tanssillisuuden harjoitteleminen. Lisäksi Popping, kuten muutkin katutanssityylit ovat pohjimmiltaan freestyleen pohjautuvia. Perusteiden harjoittelun / hallitsemisen lisäksi kehitetään omia variaatioita musiikin tahtiin tanssien. Popping perusteet- workshopille osallistujilta toivotaan jotain aikaisempaa tanssitaustaa, mutta aikaisempaa kokemusta Poppingista ei tarvita.

OPETTAJAT

KREATIV:in kauden 2023-2024 kick-off workshoppien vetäjinä toimii:

MINNA "MIMBA" KAARONEN

Minna on Teatterikorkeakoulusta valmistunut tanssija, joka on toiminut tanssinopettajana 15 vuoden ajan, opettaen eri ryhmiä harrastelijoista ammattilaisiin.

Hän omaa laajan liiketaustan telinevoimistelusta ja show- sekä katutanssilajeista erilaisiin nykytanssin tekniikoihin. Minnan tunneilla yhdistyy akrobaattisuus ja liikkeen pehmeys sekä valmiin materiaalin opettelussa, että improvisaatioharjoitteissa.

EMILIA SAARI

Katutanssilajit ovat olleet lähellä Emilian sydäntä jo toista vuosikymmentä ja niistä eniten kokemusta löytyy hip hopista. Emilia tykkää luoda koreografiaa vapaasti ilman raameja, vaikka hip hop tekniikka on usein vahvasti läsnä - tätä kautta pääsee haastamaan itseään sekä muita, unohtamatta kuitenkaan tanssin tunnetta.

SANNA YRJÄNHEIKKI

Monitaitava Sanna on opiskellut Afrohousea vuodesta 2015 lajin ammattilaisten, kuten Bolicaon, Konseptin, Os Moikanoksen, Xenos Palman, Fabio Krayzen sekä monen muun johdolla. Hänen tavoitteena on jakaa saamiaan oppeja tanssityyliä ja kulttuuria kunnioittaen.

ANNI LÄMSÄ

Esittely tulossa pian!

JENNI "JENIWAI" TUUNAINEN

Jeniwai aloitti Poppingin tanssimisen vuonna 2007 ja on siitä lähtien tanssinut menestyksekkäästi niin Suomessa kuin kansainvälisesti maailmalla. Jeniwai on osallistunut yli sataan battleen ympäri maailmaa ja siten rakentanut tunnettavuuttaan. Hän on yli vuosikymmenen ajan opiskellut tanssia Poppingin pioneereilta ja suoraan kyseisen tyylin kehittäjiltä ja rakentanut samanaikaisesti paikallista skeneä Suomessa. Hän on järjestänyt useita kymmeniä tapahtumia ja tanssikursseja kansainvälisellä tasolla ja on myös perustanut kansainvälisesti toimivan All For Funk -brändin.

Opettajana hän keskittyy Poppingin foundation-liikkeisiin, termeihin, historiaan ja oppilaiden oman freestylen kehittämiseen. Saat tunneilla harjoituksia ja tietoa, niin tanssista kuin musiikista.

LAURA LINDSTEDT

Tutustu Lauraan tarkemmin täällä.

RIA PIETIKÄINEN

Oululaislähtöinen Ria on toiminut tanssinopettajana ja tanssijana vuodesta 2014 lähtien. Paikallisen katutanssi-skenen rakentaminen ja hiphop kulttuurin ylläpitäminen on ollut tärkeää hänen uransa alusta lähtien. Tapahtumien organisoiminen, battle-kisoissa kilpaileminen ja tanssin perässä matkustaminen kuuluu keskeisenä osana Rian elämään. Viime vuosina hän on opiskellut Ruotsissa Åsa Folhögskolassa syventääkseen osaamistaan hiphop kulttuurista ja tanssista.

Opettajana tärkeää on hiphop kulttuurin ja tanssillisten työkalujen jakaminen. Ria haluaa tukea oppilaiden oman tanssijuuden löytämistä ja ohjata heitä hiphopin maailmaan. Tunneilla käydään läpi perusteita – niin liikkeellisiä kuin kulttuurillisia – opitaan ymmärtämään ja käyttämään niitä sekä pidetään hauskaa.

LINDA ILVES

Linda Ilves on katutanssija ja katutanssiopettaja. Hän on keskittynyt House- katutanssilajiin, jonka juuret on mustassa ja ruskeassa queer- kulttuurissa. Laji syntyi Yhdysvalloissa 1980-luvulla klubeilla.

Linda on opiskellut House tanssia sekä Suomessa, että maailmalle matkustaen, ymmärtääkseen lajista ja kulttuurista enemmän. Hän on opettanut katutanssilajeja Suomessa vuodesta 2008 ja ollut samanaikaisesti monen tanssijan ja tanssinopettajan opissa, kuten mm. Sara Hirn, Anniina Ala-Mattinen, Junious Lee Brickhouse ja Marjory Smarth.

Lindan tunneilla keskitytään lajin historiaan, tekniikan perusteisiin sekä oman freestylen kehittämiseen.