Kesäkuussa vietetään WEAREKREATIV:in 2-vuotissyntymäpäivää ja sen kunniaksi

tanssitaan tietysti workshopien muodossa!

Syntymäpäivän kunniaksi KREATIV:illa pääsee tanssimaan Sanna Yrjänheikin, Samuli Elorannan, Minna Karttusen, Riina Harjun, Laura Lindstedtin sekä Salla Lyytikäisen tiiviskursseilla! Luvassa on kolmen päivän edestä eri Hip Hop, Afrohouse, Waacking, lattiatekniikka- ja koreografiatiiviskursseja, tervetuloa mukaan!

Tarkemmat tuntikuvaukset ja opettajaesittelyt löydät alempana.

NOTE! Looking for English information about the workshops? Click here!


AIKATAULU

Keskiviikko 14.6.

17-18:15

Afrohouse perusteet*
Sanna

18:30-19:45

Hip Hop koreo edistyneet*
Samuli

19:45-21
Hip Hop 30v.+ keskitaso
Laura

Torstai 15.6.

16:30-17:45
Lattiatekniikka avoin taso*
Minna

18-19:15
Waacking perusteet*
Riina

19:15-20:30
Hip Hop 30v.+ keskitaso
Riina

Perjantai 16.6.

17-18:15
Hip Hop 18v.+ keski-/jatkotaso
Laura

18:15-19:30
Hip Hop 13v.+ keskitaso
Salla

19:30-20:45
Hip Hop koreo edistyneet*
Salla

* Nämä tiiviskurssit ovat ikärajattomia, mutta ikäsuositus on 14v.+.

Tiiviskurssit järjestetään The Studios:in tiloissa (Kappelikuja 6 D, Espoo), ja niille tulee ilmoittautua ennakkoon alla olevalla lomakkeella.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

HINNASTO

Korttimaksu

1 x 75 min = 18 €

2 x 75 min = 30 €

3 x 75 min = 44 €

4 x 75 min = 57 €

5 x 75 min = 70 €

6 x 75 min = 83 €

Olemassa oleva 5 kerran kortti

BDAY Workshopeille voi myös osallistua olemassa olevalla, kevätkaudelta ylijääneellä 75 min pituisen tunnin 5 kerran kortilla.

Kauden 2022-2023 KREATIV koulutusohjelmalaiset ovat oikeutettuja 15 % alennukseen tiiviskursseistamme.


— ILMOITTAUTUMINEN —

Ilmoittautuminen tiiviskursseille on auki!

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Tutustu tarkempiin workshoppejamme koskeviin sääntöihin ja ehtoihin ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Muistathan myös, että toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita - tutustu periaatteisiin täällä.

TUNTIKUVAUKSET

Afrohouse
Afrohouse on angolalainen 2000- luvun alkupuolella syntynyt katutanssilaji, jolle ominaista on jalkatyöskentely, isolaatiot, sekä huumori ja heittäytyminen. Lähes jokaiselle tanssiliikkeelle on oma nimensä ja kappaleensa. Afrohouse- musiikkityyli on peräisin Etelä-Afrikasta ja Angolaan rantautumisen jälkeen se on vähitellen muokkautunut omanlaiseksi. 

Afrohouse- tanssi syntyi noin vuonna 2010 ja juontaa juurensa 1980- luvulla syntyneeseen Kuduroon sekä osittain myös Angolan perinnetansseihin. Kuduroon verrattuna Afrohouse on hieman hitaampaa ja sopii sen myötä paremmin ns. sosiaaliseksi tanssiksi. Osa Afrohouse- tanssijoista, kuten Os Pilukas, on ottanut inspiraatiota myös etelä-afrikkalaisista tansseista pantsulasta ja kwaitosta. Afrohousen pioneeri on Fabio Dance, joka loi monia perusliikkeitä, mm. abrir, fechar ja o toque. Tanssi on kehittynyt paljon eri tanssijoiden ja tanssiryhmien, kuten Os Moikanos, Os Pilukas, Os Santiego ja Scroquequia, johdolla. Aluksi musiikki muistutti enemmän housea, mutta vähitellen se on kehittynyt omanlaiseksi musiikkityyliksi.

Hip Hop
Hip Hopin laajemman tuntikuvauksen löydät täällä (kts. Tuntikuvaukset).

Hip Hop tanssin tiiviskursseillamme treenataan tekniikkaa ja freestylea mm. eri luovuutta, koordinaatiota ja liikelaatuja kehittäviä harjoitteita käyttäen. Lopputunnista tanssitaan lisäksi koreografiaa, jossa hyödynnetään lajin tekniikkaa tiiviskurssin ikä- ja tasomerkintä huomioiden. Hip Hop koreo edistyneet- tunnilla keskitytään lämmittelyn jälkeen heti vahvemmin koreografiaosuuteen.

Waacking
Waacking on lähtöisin 1970-luvun Los Angelesista. Disco-musiikin aikakautena syntynyt tanssilaji kehittyi klubeilla LGBT+ yhteisön keskuudessa. Waackingiin kuuluu vahvasti itsensä ilmaisu, tarinankerronta ja musiikin tulkinta. Tekniikka koostuu mm erilaisista käsien rullauksista, poseerauksista ja grooveista yhdistettynä jalkatekniikkaan. Tanssi on muiden katu- ja klubitanssilajien tavoin ensisijaisesti freestyle- tanssi. Waacking perusteet- tunnilla tutustutaan rauhassa lajin historiaan ja tekniikan perusteisiin, joita treenataan eri freestyleharjoitusten sekä koreorafioiden avulla. Tunnille osallistujien toivotaan omaavan jonkinlaista aikaisempaa tanssitaustaa, mutta varsinainen Waacking- tanssikokemus ei ole välttämätön.

Lattiatekniikka
Tällä avoimen tason kurssilla keskitytään lattiatasossa liikkumiseen: painon ohjaamiseen 360° ja liikemomentumin hyödyntämiseen liikesarjan jatkumona. Minnan tunnilla otetaan rennosti, jorataan yhdessä muiden ja hyvän musiikin kanssa ja haastetaan itseämme uusiin kikkoihin. Tervetuloa kengillä tai ilman, asu vapaa, mutta suosittelemme pitkiä lahkeita ja t-paitaa.

— OPETTAJAT 

KREATIV:in BDAY workshoppien vetäjinä toimii:

SAMULI ELORANTA

Tutustu Samuliin tarkemmin täällä.

RIINA HARJU

Tutustu Riinaan tarkemmin täällä.

MINNA KARTTUNEN

Tutustu Minnaan tarkemmin täällä.

LAURA LINDSTEDT

Tutustu Lauraan tarkemmin täällä ja täällä.

SALLA LYYTIKÄINEN

Tutustu Sallaan tarkemmin täällä ja täällä.

SANNA YRJÄNHEIKKI

Monitaitava Sanna on opiskellut Afrohousea vuodesta 2015 lajin ammattilaisten, kuten Bolicaon, Konseptin, Os Moikanoksen, Xenos Palman, Fabio Krayzen sekä monen muun johdolla. Hänen tavoitteena on jakaa saamiaan oppeja tanssityyliä ja kulttuuria kunnioittaen. 

Sanna on tällä hetkellä Suomessa satunnaisella vierailulla, joten tätä tilaisuutta ei kannata missata! Helmikuussa järjestetty vastaava Afrohouse workshop keräsi osallistujilta paljon kehuja - tervetuloa mukaan!